7 slag til jul: Slik får du fersk bakst på en time

Når nettene blir lange og kulda setter inn, kan du enkelt oppnå mersalg om disken bugner av lekre bakervarer. Vi har spurt våre selgere og kategorisjefer hvilke syv slag med bake-off-boller og andre søte fristelser man bør ha i fryseren for rask tilberedning i førjulsstria.
Høsten går like fort hvert eneste år og plutselig er det jul. En hektisk tid, men også en tid der de aller fleste inntar «kose seg»-modus. Denne muligheten må du ikke la gå fra deg.
Enten du driver en kantine, kafé, hotell eller skisted på fjellet: Søtbakst slår aldri feil! Er det i tillegg enkelt å tilberede, er det jo enda bedre. Derfor er det lurt å velge frosne boller og bakervarer.

Med bake-off-boller og annen søtbakst i fryseren kan du tilby et variert utvalg av hvetebakst, croissanter og andre søtsaker – kun i løpet av en times tid. Jeg har tatt en prat med de hos oss som kjenner produktene våre inn og ut - deriblant våre KAMer Tove og Terje - og samlet deres syv forslag til julebakst.
Enten du vil servere tradisjonelle bakervarer eller tilby ekstra fristende nytelser der sprøtt møter mykt og smaker kombineres, skal du kunne finne produkter i listen under. Alle er enkle å tilberede og vi kan garantere at de smaker godt!
Ønsker du å sette ditt eget preg på hvetebaksten?
Se hva du kan gjøre med ferdig deig!
Disse søte fristelsene bør du ha i disken
1. Ferdigstekt pepperkakemuffins leveres i julerøde former og er et perfekt produkt å servere gjestene i en travel førjulstid. Muffinsene er toppet med perlesukker slik at de i tillegg til å være særs enkle å tilberede, ser bra ut i disk og buffet. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering.

2. Cookies i tre ulike smaker leveres som ferdig deig som kun må tines før cookiesene stekes som de er eller deles og formes som man vil. De kan enkelt forvandles til julecookies med litt enkel dekor. Tilberedning: Tines i 30-40 minutter. Stekes ved 160°C i 13-16 minutter
Les også: Derfor bør du ha ferdig cookiedeig i fryseren
3. Ferdig hevet kardemommeknute har kardmommesmaken vi kjenner fra tradisjonell hvetebakst som en av hovedingrediensene. Knuten - som er knytt for hånd - er fylt med et smakfullt vaniljefyll, mens sukker og grovkvernet kardemommetopping medfølger i separat pose slik at dette kan drysses på før steking. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter
4. Ferdig hevet kanelknute med ekstra mye fyll er en av favorittene på huset! Bollen er knytt for hånd, dekorativ i disken og en favoritt blant gjester i alle aldre. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter
Les også: Så enkelt forvandler du kanelbollene til julebakst

Ferdighevede kanelboller eller kanelknuter fra fryseren, ostekrem og en boks med ferdige pepperkaker er alt som skal til for å lage julebakst.
5. Hvetefletter med bringebær og vaniljesmak eller smak av pistasj er ferdighevet slik at du kan ha lekker og rykende fersk bakst ferdig på en drøy time. Tilberedning: Tines i romtemperatur en times tid før steking ved cirka 180°C i 7-8 minutter.
6. Fylte croissanter kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller miks croissanter fylt med nougatsjokolade, vaniljekrem eller mandelmasse. Croissantene kan enkelt gjøres unike med noen enkle grep slik at de tar seg godt ut både i disken og på tallerkenen.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 16-18 minutter

7. Wienerbolle med vaniljekrem er fylt med deilig mandel og vaniljekrem og er en smaksvinner om dagen, topp den med deilig sjokoladeglasur for å skape blikkfang i disken. Fargerike donuts gjør seg også godt i disken og er superlettvinte å tilberede siden alt du trenger å gjøre er å tine dem en times tid i romtemperatur før servering.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 18 minutter
Les også: Lodgen Spiseri i Hemsedal bruker ferdighevede kanelboller til sin spesialitet